hallo, hallo!
alt du lurer på
gode opplevelser
klar, ferdig, gå!
tyngde2
UTSATT: Premiere -Tyngde
DATO:
24. apr
KL. 19:00
BILLETTPRIS:
300,-
(ink. billettavg.)
Denne forestillingen er utsatt til 2021. Ny dato kommer etterhvert.


Østfoldteatret as presenterer gjestespillet Tyngde

To scenedikt fra det hinsidige

Jordkloden sett fra verdensrommet. Et frø som snakker om framtiden. Når vi virkelig savner noen, leter vi hvor som helst.

Tyngde er to scenedikt fra det hinsidige. Det ene fra før livets begynnelse, det andre fra etter livets slutt. Det ene er sett fra plantenes perspektiv, det andre fra verdensrommet. Det er kjærlighet og lengsel som tvinger oss inn i disse perspektivene, fordi man aldri vil slutte å lete etter noen man har elsket og mistet.

De vi ser på scenen er talerør for stemmene fra det hinsidige. Samtidig er de også en del av livshistoriene til disse stemmene, som ser jordkloden fra verdensrommet eller fra frøets perspektiv.

Scenediktene er i form av monologer, og framføres av skuespillerne Terje Strømdahl og en lokal ni åring. Forestillingen grenser til konsertformatet og er musikalsk bearbeidet i et elektroakustisk lydlandskap av Nils Martin Larsen og Bendik Kjeldsberg som også spiller live på scenen.

Teksten, som er skrevet av Demian Vitanza, vant Ibsenprisen i 2019. Regissør er danske Simon Boberg, som har flere store suksesser bak seg, først og fremst i sitt hjemland.

Produksjonen er støttet av Norsk Kulturråd, Nationaltheatret, FFUK, FFLB, og Dramatikkens hus.

Manus: Demian Vitanza, Regi: Simon Boberg, Skuespillere: Alva Vitanza og Terje Strømdahl, Komposisjon, lyddesign, musikk: Nils Martin Larsen, Bendik Hovik Kjeldsberg, Scenografi: Eirik Sæther, Lysdesign, teknikk: Yasin Gyltepe, Dramaturg: Elin Amundsen Grinaker Produsent: Ingrid Hansen