hallo, hallo!
alt du lurer på
gode opplevelser
klar, ferdig, gå!
julekonsert 2
Happy Holidays Halden storband
DATO:
08. des
KL. 19:30
BILLETTPRIS:
250 -,
(ink. billettavg.)

Happy Holidays to You!
Big Band Xmas med Halden Storband og sangsolistene Margrete Gaulin Simensen, Sindre Dybvikstrand og sangtrioen TRES (Inger Marie Vierli Vold, Kristin Harboe og Gro Janet Haug Mo).


Halden Storband fortsetter sin juletradisjon med Big Band Xmas konsert i Brygga kultursal. I år har storbandet nok en gang med den fantastiske jazzvokalisten Margrete Gaulin Simensen fra Halden, den stødige crooneren Sindre Dybvikstrand fra Sula/Skjeberg og sangtrioen Tres fra de dype skoger i Rokke. Vi får den aller beste julestemning med flott storbandklang og kjente og kjære julelåter.

Rosene ord har regnet over sangerinnen Margrete Gaulin Simensen. Hun har en bred gospelkarriere fra gospelkoret HIM, et av Norges aller, aller beste gospelkor, og sammen med dette koret har hun gitt flere cd’er og koret på Nobels fredspriskonsertene i Oslo Spectrum. Hun er også korist i det fantastiske coverbandet ”Pulse of Floyd”, som har tatt mål av seg til å kopiere Pink Floyd til minste detalj. De siste årene har hun vært fast solist for Halden Storband, og i tillegg er hun sangsolist med Svein Bjørnebys kvartett.

Sindre Dybvikstrand har vært Halden Storbands mannlige vokalist i mer enn ti år, og han er i tillegg mye brukt som solist for andre storband i østlandsområdet. Han har bl.a. sunget med Hønefoss storband og Askim storband i tillegg til solistoppdrag på små og store scener over det ganske land. I tillegg til stemmen trakterer Sindre Dybvikstrand gitaren til fulle, noe han gjør som akkompagnatør for dyktige sangere rundt om i fylket vårt.
Halden Storbands musikalske leder ble betatt av sangtrioen TRES’ varme samklang på en julekonsert i Rokke kirke for noen år siden og har siden ivret for å gjøre trioen til en del av storbandets juletradisjon. Trioen består av de rutinerte sangerne Kristin Harboe, Gro Janet Haug Mo og Inger Marie Vierli Vold.

Bjørn Ingvaldsen leder konserten, musikalsk og verbalt, i tillegg til å varme lydbildet med sine tangenter. Han har lang fartstid som musikalsk leder i storbandet, og har sin musikalske bakgrunn i storbandet Blanda Drops (senere Askim storband). Han har fått input i direksjon, instrumentasjon, arrangering og musikalsk instruksjon av musikalske størrelser som dirigentene Gareth A. Jones og Trevor Ford, trombonisten og jazzmusikeren Kjell Haugen og saksofonisten og storbandlederen Odd R. Antonsen.
Halden Storband anno 2019 er et av Norges eldste storband. Storbandet fyller 60 år i februar 2020. Mange av utøverne er flittig brukt som musikere i andre konstellasjoner. Bandet har hatt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter som Georgie Fame, Rich Matteson, Arne Domnerus, Frode Thingnæs med flere. HSB har utgitt 1 CD- ”’round Midnight” og deltatt på flere av juleplatene som utgis hvert år med ulike haldenartister. Så også i år. HSB lover god førjulsstemning og kjente slagere som Santa Claus Is Coming to Town, White Christmas, Jingle Bell Rock, Let it Snow m. fl.