hallo, hallo!
alt du lurer på
gode opplevelser
klar, ferdig, gå!
960x590
DNBE - Salongorkester
DATO:
05. nov
KL. 19:00
BILLETTPRIS:
220
(ink. billettavg.)
La oss gå i salong!

Fra slutten av 1920-tallet og frem mot årtusenskiftet ble det skapt musikk som passer ypperlig inn i etmindre orkesterformat. Det Norske Blåseensemble lar november starte med en svingende oginnholdsrik salongkonser. Kvelden byr på noe for enhver smak ogdet lyttende øret får servert både Fritz Kreislers «Liebesleid» og muligheten til å la seg forføre av sensuelle smektende argentinskerytmer i Astor Piazzollas «Libertango.»
Duoen Kurt Weill og Bertolt Brecht får elskere av musikkteater til å bruse med fjærene og Det NorskeBlåseensemble byr på utdrag fra Tolvskillingsoperaen, hvor Weills musikk får solorollen. På vei mot30-årene var verden preget av gryende nye politiske strømninger. Tolvskillingsoperaen er et fint bildei historiebøkene, et utsnitt fra en tid der både idealisme og pessimisme levde side om side. Lytt tilrytmene, pulsen og taktfastheten–og la deg forføre av blåserne i denne seansen.
I sommer døde filmkompisten Ennio Morricone, som sto bak mer enn et halvt tusen store verk forTV-serierog filmer, der han toppet sin karriere på midten av 80-tallet med Gabriel’s Oboe, som erperfekt for et salongsorkester. Det Norske Blåseensemble hyller Morricone med kjærlighet, medutdrag fra filmen Cinema Paradiso.
Konserten inneholder massevis av overraskelser, og det blir også spinnvilt lekent når ensembletspiller Helge Sundes «Tusenbeindansen».