hallo, hallo!
alt du lurer på
gode opplevelser
klar, ferdig, gå!
960x590
DNBE - Renessanseband
DATO:
13. nov
KL. 19:00
BILLETTPRIS:
220
(ink. billettavg.)
Det Norske Blåseensemble er i ekstase over å få spille for publikum igjen, og i novemberinviterer de til konserter med sitt eget renessanseband! En rikholdig meny av utvalgte perlersom spenner fra det heltbasalt vakre til verk det virkelig svinger av. Den røde tråden ermangfold, dette er musikk som er lett å like!
Stian Aareskjold er musikalsk leder denne kvelden og har satt sammen hele 17 forskjelligeverk som alle kan oppleves på en og samme kveld. Stian sier; «vi kan ikke lenger ta for gitt atvi kan få spille konserter. Dermed tror jeg hovedsakelig den største forskjellen er gleden ogtilstedeværelsen på selve konsertene. Jeg tror det merkes!»
Musikk fra flere hundreår står på repertoaret og skal vi fremheve en liten smakebit må detbli Barbara Strozzi sitt verk «Che si puo fare» skrevet for vel 350 år siden. Fire minutter medabsolutt magi. En låt i sin enkleste form, 4 toner i bass gjentas i 4 minutter. Kjedelig, tror du?Å nei, melodi og akkorder gir den et moderne preg. Til sammen slår den i taket på skalaenover vakre verk. Barbara Strozzi er ikke mye spilt, men den venetianske barokk-komponistener vel verdt å lytte til, ikke minst fordi hun er unik i sin maskuline samtid.